Financování politických stran - Hulínský, Lukáš (2016)
Tato práce se zabývá financováním politických stran v České republice. V teoretické části vymezuje základní pojmy a principy spojené s financováním politických stran ze státního rozpočtu se zaměřením na příspěvky ze státního rozpočtu, které jsou konkrétně roztříděny, popsány podmínky pro jejich získání a vytvořeny i souhrnné přehledy od roku 2000. V praktické části se věnuje jednotlivým druhům příjmů politických stran za volební období 2010-2013 a sleduje závislosti mezi nimi.