Prodej podniku, jeho obecné i praktické problémy na případu společnosti Howswn CKD Compressors - Švejdová, Lenka (2015)
Práce se zabývá problematikou prodeje závodu. První část se zabývá obecně podnikovými kombinacemi, obecnými účetními metodami a podstatou prodeje závodu. Dále navazuje obchodně právní úprava prodeje závodu. Součástí je i účetní řešení prodeje závodu a daňová problematika. Na závěr jeden praktický případ uskutečnění transakce.