Hypoteční úvěry a způsoby jejich financování v ČR - Vaněk, Ladislav; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá hypotečním úvěrem v podmínkách České republiky. Jejím cílem je charakterizovat hypoteční úvěr, zařadit jej mezi bankovní produkty a nastínit pohled na něj z perspektivy klienta, banky a regulátora. K dalším cílům patří analýza vývoje hypotečního trhu a vybraných determinantů, které ho ovlivňují. V první kapitole je zachycen historický vývoj hypotečního úvěrování s důrazem na vývoj v ČR od roku 1990 po současnost. Následující kapitola je věnovaná teoretickému definování hypotečního úvěru, vysvětlení jeho významu a zařazení do systému bankovních produktů. Teorie je zde podložena konkrétní ukázkou splátkového kalendáře a pomocí tabulek vysvětlen vliv úrokové sazby a doby splácení na celkové náklady hypotečního úvěru. Třetí kapitola je věnovaná financování hypotečního úvěru z pohledu banky se zaměřením na hypoteční zástavní listy. Poslední kapitola je zaměřena na představení determinantů ovlivňujících vývoj hypotečního trhu. Následně je pomocí ekonometrického modelu zkoumán jejich vliv na vývoj hypotečního trhu.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses