Možnosti elektronické archivace v účetnictví - Muziková, Klára (2016)
Diplomová práce se zabývá elektronickou archivací a jejím využití v účetnictví a v podniku obecně. Práce je členěna na dvě hlavní části teoretickou a praktickou. V teoretické části se vychází z legislativního rámce ve vazbě na problematiku archivnictví, práce pak přechází do rozboru prostředků v interní a externí elektronické komunikaci v podniku. V závěru teoretické části je pojednáno o archivačních normách a standardech, archivačních strategiích a příkladech služeb a produktů v rámci řešení důvěryhodné elektronické archivace v organizacích. Praktická část je věnována vlastnímu průzkumu využití elektronické archivace v České republice. Šetření probíhalo prostřednictvím elektronického rozesílání dotazníku. Nejprve je představena struktura respondentů, poté analýza dosažených výsledků.