Možnosti elektronické archivace v účetnictví - Muziková, Klára; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá elektronickou archivací a jejím využití v účetnictví a v podniku obecně. Práce je členěna na dvě hlavní části teoretickou a praktickou. V teoretické části se vychází z legislativního rámce ve vazbě na problematiku archivnictví, práce pak přechází do rozboru prostředků v interní a externí elektronické komunikaci v podniku. V závěru teoretické části je pojednáno o archivačních normách a standardech, archivačních strategiích a příkladech služeb a produktů v rámci řešení důvěryhodné elektronické archivace v organizacích. Praktická část je věnována vlastnímu průzkumu využití elektronické archivace v České republice. Šetření probíhalo prostřednictvím elektronického rozesílání dotazníku. Nejprve je představena struktura respondentů, poté analýza dosažených výsledků.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses