Garanční systém finančního trhu - Ročeň, Tomáš; Teplý, Petr, 1977-; Hejdová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá Garančním systémem finančního trhu a klade si za cíl popsat jeho vznik v návaznosti na regulaci Evropské Unie, jeho pravomoci a relevantnost v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce je popsán vývoj Fondu pojištění vkladů, nová legislativa Evropské unie a Český zákon, který na ní navazuje. V praktické části se práce zabývá zejména nově vzniklým Fondem pro řešení krize. Na vzorku tří bank různých velikostí je mimo jiné zobrazen dopad na jejich hospodaření v návaznosti na povinné příspěvky do Fondu pro řešení krize a schopnost fondu pomoci bankám v problémech, která, jak práce dokázala, je značně limitována. Součástí praktické části je rovněž odhad ročního příspěvku bank do Fondu pro řešení krize, který se ukázal být poměrně přesný.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses