Transatlantická zóna volného obchodu – analýza dopadu na ekonomiky EU a USA - Izmailova, Ksenia; Jakl, Jakub; Kusalová, Stanislava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nového transatlantického partnerství mezi Evropskou unií a Spojenými státy. Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) usiluje o odstranění tarifních a netarifních překážek a vytváření zóny volného obchodu. Cílem práce je prozkoumat možný dopad na ekonomiky Evropské unie a Spojených států po přijetí dohody. Teoretická část práce se zaměřuje na obecné charakteristiky dosavadního vývoje transatlantických vztahů a současné ekonomické postavení obou stran ve světě. Aplikační část za použití průzkumu, jež byl vypracován pro Evropskou Komisi, se pokusí o analýzu dopadu na evropské exporty do Spojených států v odvětví automobilového průmyslu.
Vedoucí práce: Jakub Jakl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses