Územní dopady operačního programu Podnikání a inovace - Piskač, David (2016)
Diplomová práce se zabývá územními dopady Operačního programu Podnikání a inovace. V teoretické části je nejdříve stručně popsána strukturální politika Evropské unie a dále struktura, finanční alokace a cíle analyzovaného operačního programu. Praktická část je zaměřena na realizaci operačního programu v regionech a je rozdělena podle jednotlivých prioritních os programu na rozvoj firem, ICT, eko-energie, inovace, prostředí pro podnikání a inovace a poradenství a marketing. V poslední části jsou zhodnoceny dopady do regionů prostřednictvím regionálních makroekonomických ukazatelů (např. nově vytvořená pracovní místa) a dílčích dopadů v podobě výdajů na vědu a výzkum v regionech.