Územní dopady operačního programu Podnikání a inovace - Piskač, David; Sedmihradská, Lucie; Kramata, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá územními dopady Operačního programu Podnikání a inovace. V teoretické části je nejdříve stručně popsána strukturální politika Evropské unie a dále struktura, finanční alokace a cíle analyzovaného operačního programu. Praktická část je zaměřena na realizaci operačního programu v regionech a je rozdělena podle jednotlivých prioritních os programu na rozvoj firem, ICT, eko-energie, inovace, prostředí pro podnikání a inovace a poradenství a marketing. V poslední části jsou zhodnoceny dopady do regionů prostřednictvím regionálních makroekonomických ukazatelů (např. nově vytvořená pracovní místa) a dílčích dopadů v podobě výdajů na vědu a výzkum v regionech.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses