Analýza systému zdravotnictví ve Španělsku a Portugalsku - Stejskalová, Barbora; Maaytová, Alena; Kosák, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou zdravotnického systému ve Španělsku a Portugalsku. V rámci teoretické části práce jsou popsány základní typy systémů zdravotnictví a způsob jejich komparace. Následuje charakteristika zdravotnictví obou zemí se zaměřením na způsob jejich financování, poskytování služeb a přehled reforem. Praktická část práce si klade za cíl analyzovat vztah mezi výdaji na zdravotnictví a vybranými ukazateli kvality zdravotní péče ve Španělsku a Portugalsku. K tomuto účelu je použit korelační koeficient a analýza nákladové efektivity, která poskytuje porovnání obou států s vybranými zeměmi OECD.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses