Technická analýza trhu s ropou - Nguyen Ngoc, Viet (2016)
Tato diplomová práce se zabývá technickou analýzou trhu s ropou. Cílem práce je otestování opening range breakout strategie na minulých datech a vyhodnocení výsledků z testování. V první sekci teoretické části je představena aktuální situace na trhu s ropou a faktory ovlivňující cenu ropy. Druhá sekce je věnována základům a předpokladům technické analýzy. V úvodu praktické části je popsaná opening range breakout strategie, která je následně otestovaná na futures s ropou na denních dateh