Vliv nezaměstnanosti na výši vyplácených sociálních dávek v okresech ČR. - Jánišová, Pavla (2015)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu výdajů na dávky státní sociální podpory na území okresů České republiky v letech 2006-2014. V uvedené době proběhly v rámci sociální podpory mnohé legislativní změny. Hlavním cílem diplomové práce je tyto změny zhodnotit z pohledu dopadu na výši výdajů na dávky státní sociální podpory a nalézt vztah mezi nezaměstnaností a dávkami státní sociální podpory. První část je zaměřena na vymezení teoretických pojmů, druhá část je věnována samotné analýze dat.