Komparácia zdanenia príjmu fyzických osôb v Českej republike a na Slovensku - Kocúreková, Juliána; Tepperová, Jana; Stavjaňová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cieľom mojej práce je porovnať vývoj zdanenia fyzických osôb v Českej republike a na Slovensku so zameraním na roky 2004 až 2015. Práca je rozdelená do dvoch kapitol. Prvá kapitola pojednáva o vývoji a porovnaní jednotlivých konštrukčných prvkov dane i sociálneho zabezpečenia v oboch krajinách súčasne v sledovanom období. V druhej kapitole práca na modelových príkladoch zamestnanca i osoby samostatne zárobkovo činnej porovnáva vývoj zdanenia. Na porovnanie daňového zaťaženia u zamestnanca je použitá priemerná miera zdanenia i efektívny daňový klin. Pre samostatne zárobkovo činnú osobu je rovnako počítaná priemerná miera zdanenia a celkové daňové zaťaženie.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses