Fundamentální a technická analýza vybraného aktiva - Nepomnyashchiy, Ilya (2015)
Cílem práce je zkoumání míry efektivity vybraných trhů a následná aplikace metod fundamentální a technické analýzy pro zjištění jejich ziskové účinnosti. Práce analyzuje míru dlouhodbé paměti vybraných komodit a akciových indexů prostřednictvím Hurstova koeficientu, načež se fundamentální a technická analýza aplikuje na trh s největší mírou dluhodobé paměti, jimž je trh dobytku. Jednotlivé nástroje obou metodologií se aplikují nejdříve zvlášť a později v kombinaci. Výsledky jsou porovnány pro zjištění, zda kombinování obou přístupů zvýšue účinnost obchodní strategie. Na konci je zhodnocen také vliv transakčních nákladů a je vyvozen finální závěr o ziskovém potenciálu obou metod pro případ českého individuálního investora.