Fundamentální a technická analýza vybraného aktiva - Nepomnyashchiy, Ilya; Fičura, Milan; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je zkoumání míry efektivity vybraných trhů a následná aplikace metod fundamentální a technické analýzy pro zjištění jejich ziskové účinnosti. Práce analyzuje míru dlouhodbé paměti vybraných komodit a akciových indexů prostřednictvím Hurstova koeficientu, načež se fundamentální a technická analýza aplikuje na trh s největší mírou dluhodobé paměti, jimž je trh dobytku. Jednotlivé nástroje obou metodologií se aplikují nejdříve zvlášť a později v kombinaci. Výsledky jsou porovnány pro zjištění, zda kombinování obou přístupů zvýšue účinnost obchodní strategie. Na konci je zhodnocen také vliv transakčních nákladů a je vyvozen finální závěr o ziskovém potenciálu obou metod pro případ českého individuálního investora.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses