Analýza vývoja spotrebiteľských úverov v Českej republike a na Slovensku - Ličko, Oliver (2015)
Diplomová práca na tému Analýza vývoja spotrebiteľských úverov v Českej republike a na Slovensku sa zaoberá vývojom a štruktúrou zadĺžeností českých a slovenských domácností s bližším pohľadom na vývoj spotrebiteľských úverov. Teoretická časť práce je zameraná na rozdelenie úverových produktov pre domácností, a legislatívne úpravy týkajúce sa problematiky úverov na spotrebu v oboch krajinách. Následné analýzy jednotlivých trhov sledujú celkový vývoj zadĺženosti domácností a vývoj na trhu spotrebiteľských úverov. Tento vývoj je porovnávaný spoločne so základnými finančnými a makroekonomickými ukazateľmi, ktoré ovplyvňujú dopyt po tomto type úverového produktu. Záverečná časť práce sa sústredí na porovnanie výsledkov analýz medzi českým a slovenským prostredím.