Finanční analýza vybraných fotovoltaických elektráren a popis fotovoltaického průmyslu v ČR - Vojtíšek, Ondřej (2015)
Práce se zabývá finanční analýzou tří fotovoltaických elektráren, které byly postaveny v roce 2010 v ČR. Cílem práce je zjistit zda jsou zkoumané společnosti finančně zdravé. Zda jsou schopny dostát svým závazkům, a také jaký měla solární daň vliv na rentabilitu jednotlivých investic.