Porovnání investičních fondů společnosti Conseq a společnosti NN - Kadeřábek, Tom; Veselá, Jitka; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kolektivního investování v České republice a porovnáním několika podílových fondů dvou investičních společností. Důraz je kladen hlavně na propojení teorie s praxí. Cílem práce je porovnat vybrané fondy dle vybraných kritérií, ukázat metodologii oceňování a nastínit, jakým způsobem portfolio management vybírá aktiva, do kterých fond investuje. Úvodní část je seznámení s historií kolektivního investování v ČR, jeho výhody, nevýhody a rozdělení. Druhá část se zabývá oceňováním majetku fondů a strukturou aktiv. V závěrečné části je analýza fondů, jejich porovnání dle vyšlých dat a doporučení investorovi.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses