Pojištění majetku obyvatelstva - Černá, Andrea (2016)
Tématem této bakalářské práce je pojištění majetku obyvatelstva s důrazem především na pojištění domácnosti. Nejprve pojednává obecně o pojištění majetku, jeho historii a základních prvcích jeho konstrukce. Následuje rozčlenění na pojištění budov a domácností a zhodnocení situace na českém trhu s těmito produkty. V závěrečné části jsou porovnány produkty pojištění domácnosti třech největších pojišťoven na českém trhu a zjištěné informace jsou později aplikovány při pojištění fiktivní domácnosti. Přínosem práce je poskytnutí přehledu o pojištění domácnosti a seznámení s informacemi, které je potřeba znát a brát na zřetel při sjednávání tohoto typu pojištění.