Zdanění stálých provozoven v oblasti daně z přidané hodnoty - Pavlíček, Ondřej (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou daně z přidané hodnoty v oblasti stálých provozoven. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se věnuje vymezení stálé provozovny a klíčových právních předpisů, ze kterých tento koncept vychází. Dále se v této kapitole věnuji praktickým aspektům a důsledkům, které tato problematika vyvolává. Druhá část této práce obsahuje komplexní analýzu aktuální judikatury Evropského soudního dvora, která řešila vnitropodniková plnění mezi stálou provozovnou a jejím zřizovatelem. Je poukázáno na nejasnosti při aplikaci DPH na vnitropodniková plnění v případě, když stálá provozovna je součástí skupiny pro účely DPH.