Analýza vývoje vnější ekonomické rovnováhy USA - Ambartsumyan, Artur (2016)
Tématem této bakalářské práce je analýza vývoje vnější ekonomické rovnováhy USA. První část této práce je věnována charakteristice vnější ekonomické rovnováhy a platební bilance. Dále v práci jsou pojmenovány základní prvky platební bilance a jejich vypovídací schopnost. Na konci první části je definována podstata zahraniční investiční pozice a jsou uvedené důležité ukazatele pro posouzeni udržitelnosti vnější rovnováhy. Ve druhé části práce je pozornost věnována analýze platební bilance, zahraniční investiční pozici a vnější zadluženosti USA. Cílem této práce je na základě provedené analýzy zjistit tvar vnější ekonomické rovnováhy USA.