Analýza vývoje vnější ekonomické rovnováhy USA - Ambartsumyan, Artur; Brůna, Karel, 1973-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tématem této bakalářské práce je analýza vývoje vnější ekonomické rovnováhy USA. První část této práce je věnována charakteristice vnější ekonomické rovnováhy a platební bilance. Dále v práci jsou pojmenovány základní prvky platební bilance a jejich vypovídací schopnost. Na konci první části je definována podstata zahraniční investiční pozice a jsou uvedené důležité ukazatele pro posouzeni udržitelnosti vnější rovnováhy. Ve druhé části práce je pozornost věnována analýze platební bilance, zahraniční investiční pozici a vnější zadluženosti USA. Cílem této práce je na základě provedené analýzy zjistit tvar vnější ekonomické rovnováhy USA.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses