Zdanění provozu motorových vozidel v ČR a v Německu - Novák, Ondřej; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce analyzuje problematiku zdanění provozu motorových vozidel v České republice, tak i v Německu. Tyto rozdílné přístupy ke konstrukci daně jsou následně srovnány. Pozornost je věnována ekologickým aspektům zdanění i konkrétním dopadům na provozovatele vozidel ve vybraných zemích. Teoretická část popisuje konstrukce zdanění motorových vozidel a představuje terminologii vyskytující se ve zmiňovaných daňových systémech. Praktická část pojednává o vlivu zdanění na vozový park v jednotlivých zemích a na uživatele motorových vozidel. V případě České republiky jsou tyto poznatky vyhodnoceny a navrhnuty možné změny.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses