Analýza a návrh optimalizace kalkulací na příkladu konkrétního podniku - Ševčíková, Lenka (2016)
Tato práce se věnuje analýze kalkulací ve výrobním podniku PRAKAB Pražská Kabelovna s. r. o. Práce má dvě části, teoretickou a praktickou. V první části vymezuje základní pojmy a shrnuje teoretické poznatky o členění nákladů, sestavování kalkulací a využití různých metod při sestavení kalkulací. V druhé části je nejprve stručně představen sledovaný podnik a současné postupy při sestavení kalkulace. Dále jsou popsány zjištěné dílčí nedostatky a je navrhnuto řešení.