Analýza vybranej investičnej príležitosti v ropnom odvetví - Matejovie, Lukáš (2016)
Cieľom bakalárskej práce je fundamentálna analýza spoločnosti OMV Group s výstupom v podobe investičného odporúčania. V prvej polovici práce sú zhrnuté teoretické znalosti potrebné pre správne prevedenie fundamentálnej analýzy akcií, ako aj analýzy ropného odvetvia. Druhá polovica práce obsahuje praktickú časť, ktorá je venovaná makroekonomickej, odvetvovej a firemnej analýze. Tá zahrňuje výpočet vnútornej hodnoty akcie s určením správnosti ceny akcie na trhu. V tejto časti je počítaný dividendový diskontný model, P/BV ratio, P/S ratio a FCFF model.