Analýza vybranej investičnej príležitosti v ropnom odvetví - Matejovie, Lukáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cieľom bakalárskej práce je fundamentálna analýza spoločnosti OMV Group s výstupom v podobe investičného odporúčania. V prvej polovici práce sú zhrnuté teoretické znalosti potrebné pre správne prevedenie fundamentálnej analýzy akcií, ako aj analýzy ropného odvetvia. Druhá polovica práce obsahuje praktickú časť, ktorá je venovaná makroekonomickej, odvetvovej a firemnej analýze. Tá zahrňuje výpočet vnútornej hodnoty akcie s určením správnosti ceny akcie na trhu. V tejto časti je počítaný dividendový diskontný model, P/BV ratio, P/S ratio a FCFF model.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses