Zhodnocení vývoje nových bank na českém bankovním trhu - Hillerová, Lucie (2016)
Tato bakalářská práce na téma Zhodnocení vývoje nových bank na českém bankovním trhu reaguje na vstup nových subjektů na trh v letech 2007, 2010 a 2011 a na základě analýzy tří vybraných bank, Air Bank, Fio banka a ZUNO BANK, se snaží zhodnotit výsledky těchto bank. Hodnocení je založeno na zkoumání účetních závěrek z let 2010 až 2014 a podává souhrnný přehled vybraných ukazatelů bank a komentáře autora. Po dokončení práce je zřejmé, že společnosti Air Bank a Fio banka si dokázaly vybudovat na trhu stabilní pozici a zařadily se mezi středně velké banky. Naopak ZUNO BANK po hlubším zkoumání vykazuje znaky nestability a nyní je majiteli nabídnuta k prodeji. Nové banky dnes na trhu zaujímají důležité postavení, zdravě konkurují tradičním bankám a mají vysoký potenciál.