Vývoj a vliv ropy na moderní společnost - Khlyustova, Anastasia; Cibulka, Jakub; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem předkládané bakalářské práce s názvem Vývoj a vliv ropy na moderní společnost je analyzovat vývoj ceny ropy, popsat faktory ji ovlivňující, identifikovat slabé a silné stránky, pokusit se o rozebrání existujících modelů predikování. Důležitou součástí je také ocenění prognóz. Zvolený problém se řešil pomocí dat a modelů poskytnutých velkými institucemi jako MMF, Světová banka apod. Závěrečné shrnutí bylo věnováno porovnáni a analýze těch modelů, které jsou považovány za nejspolehlivější. Byly zde zahrnuty myšlenky autorky ohledně budoucího vývoje ceny. Také byl vysloven názor na to, jestli se vůbec dá predikovat budoucí vývoj ceny, buďto na základě futures trhů, dostupných mediálních informací nebo ekonometrických modelů
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses