Analýza uznatelnosti energetických úspor v ČR v rámci směrnice 2012/27/ EU o energetické účinnosti - Barczi, Šimon; Vojáček, Ondřej, 1980-; Macháč, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato práce se zabývá implementací Směrnice EU o energetické účinnosti do národních legislativ a splněním cílů z toho vyplývajících. Práce volně navazuje na předchozí situační zprávy, upozorňuje na nedostatky těchto dokumentů a zároveň nabízí unikátní přístup měření pokroku. Práce analyzuje národní akční plány (NAPEE) všech členských států a provádí jejich komparaci. Kvalita těchto dokumentů je kriticky zhodnocena a popsána. Prvotně práce defininuje klíčové pojmy. Poté představuje hlavní prvky Směrnice o energetické účinnosti. Následně detailně zhodnocuje a popisuje NAPEE všech zemí EU s jejich následným kritickým zhodnocením. V poslední kapitole je pak představena metodika indexů, sledujících pokrok dle Směrnice.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses