Rozpočtové určení daní - Suja, Ladislav; Sedmihradská, Lucie; Hovorka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Vzhledem k neustálému růstu výdajů územních rozpočtů dochází k navyšování přidělených příjmů prostřednictvím sdílených daní. Tato práce si klade za cíl zjistit, jak jsou naplněny dva principy spravedlnosti a určit, který z nich v daných situacích převažuje. Nezbytným krokem pro dosažení výsledků je analýza příjmů u daně z přidané hodnoty a u daně z příjmu. Práce je zaměřena na rok 2014 a čerpá z novely zákona o rozpočtovém určení daní z roku 2013. Analýza ukázala, že je preferován princip prospěchu u všech typů daní, u daně z přidané hodnoty nejvíce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses