Veřejná podpora a financování fotbalu - Hyvnar, Vojtěch (2016)
Tato bakalářská práce popisuje, jak funguje a jak je financován prvoligový fotbalový klub v České republice. Pozornost je zaměřena na klub FC Viktoria Plzeň a dále je provedeno komparace s jinými srovnatelnými kluby. Pro naplnění cílů je zde použito metod finanční analýzy. Na základě zjištěných údajů lze říci, že finanční situace předních českých fotbalových klubů není ani zdaleka příznivá.