Administrativní náročnost ekologických daní - Fröhlichová, Magdalena; Martínková, Lenka; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce bylo zhodnocení administrativní náročnosti ekologických daní v České republice v letech 2013 až 2015. Výše administrativních nákladů byla sledována za jednotlivé orgány celní správy. S využitím ukazatele relativních administrativních nákladů byla v práci posouzena celková efektivnost ekologických daní jak z pohledu daňového subjektu tak i správce daně. Na základě výsledků této analýzy, bylo zjištěno, že správa ekologických daní v ČR byla měně administrativně náročná a více efektivní než správa ekologických daní na Slovensku. Nicméně v porovnání se spotřebními daněmi v ČR byla správa ekologických daní v ČR více administrativně náročná a méně efektivní. Celkově lze však považovat správu ekologických daní v ČR za efektivní.
Vedoucí práce: Lenka Martínková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses