Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje M - Silnice, a. s. - David, Václav (2016)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu a prognózu budoucího vývoje společnosti M-SILNICE, a. s. na základě veřejně dostupných dat v období let 2009 - 2014. V metodické části jsou shrnuty všechny postupy, které poté byly využity v části analytické. Analytická část obsahuje horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, okomentované výsledky poměrových ukazatelů, srovnání s konkurenčními podniky a odvětvím a zhodnocení celkové finanční situace pomocí bankrotních a bonitních modelů. Na základě provedené finanční analýzy je vytvořena krátkodobá prognóza budoucího vývoje pro rok 2015.