Financování malých a středních podniků - Dokhtukaeva, Zalina (2016)
Předmětem této bakalářské práce je financování malých a středních podniku se zaměřením na poskytnutí bankovních úvěrů tomuto segmentu v České Republice. Cílem je vymezení specifik z pohledu banky, popis uvěrového procesu a v neposlední řadě popis rizik ovlivňujících banku při poskytnutí úvěru. V první části, věnuji pozornost teoretickému vymezení pojetí malých a středních podniků, popisu možností bankovního financování s větším důrazem kladeným na bankovní úvěry a úvěrový proces. Ve druhé části práce se zabývám finanční analýzou vybrané společnosti a následným zhodnocením dostupnosti úvěru pro tuto společnost.