Daňová politika obcí - Stanislavová, Simona; Sedmihradská, Lucie; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá tématem daňové politiky obcí. Cílem práce je analyzovat vztah mezi výběrem poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt a velikostí obce, místním koeficientem daně z nemovitých věcí a výdaji vynaloženými na kulturu. Obecná část diplomové práce se věnuje hospodaření obcí a daňovým příjmům. Důraz je kladen na poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt a daň z nemovitých věcí. Praktická část představuje analýzu příjmů lázeňských obcí z poplatku za lázeňský pobyt v období 2010 - 2015. Z analýzy vyplývá, že s růstem počtu obyvatel obce klesá podíl poplatku na příjmech obce, s růstem počtu ubytovacích zařízení v obcích rostou výnosy z poplatku za lázeňský pobyt, nikoliv však podíl výnosů na příjmech obce. Vztah mezi příjmy z poplatku za lázeňský pobyt, místním koeficientem a výdaji vynaloženými na kulturu nebyl potvrzen.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses