Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Alca Plast, s.r.o. - Miranovich, Kiryl (2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Alca plast, s. r. o., v rozmezí let 2010 až 2014 a vytvořit prognózu budoucího vývoje. Práce je rozdělena do dvou hlavních části. V první, metodické části, jsou vysvětleny použité metody pro zjištění finančního zdraví společnosti a přiblíženy jednotlivé ukazatele, které jsou použity v praktické části finanční analýzy. Druhá část je praktická, začíná provedením vertikální a horizontální analýzy rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Pak jsou hodnoty poměrových ukazatelů porovnány s hodnotami hlavního konkurenta a s průměrem trhu. V závěru celé práce je sestavena prognóza budoucího vývoje tržeb společnosti a plánovaný výkaz zisku a ztráty na rok 2015. Z vypracované analýzy jsem dospěl k závěru, že zkoumaná společnost má pevné finanční zdraví a pozitivní budoucnost.