Produkty peněžního trhu ČR - Khatskevich, Maria; Staniek, Dušan; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Předmětem této bakalářské práce je peněžní trh, produkty obchodované na tomto trhu a následný náhled na peněžní trh v České Republice. První část vymezuje peněžní trh. Představuje jeho segmenty a věnuje se i úrokovým sazbám, jež se s ním pojí. V druhé části jsou definovány produkty peněžního trhu. Poslední část přibližuje peněžní trh v ČR. Nejdříve se zaměřuje na měnovou politiku, kterou provádí centrální banka s cílem udržování cenové stability, s bližším nahlédnutím na intervence prováděné v důsledku finanční krize v roce 2007. Následně se práce věnuje některým vybraným produktům. Produkty jsou zde dávány do souvislosti s intervencemi, dále jsou porovnávány jejich obchodované objemy. Na závěr je blíže popsána státní pokladniční poukázka, její emise, průběh primárního prodeje a vývoj jejího výnosu.
Vedoucí práce: Dušan Staniek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses