Analýza ziskovosti výkonů na příkladu konkrétního podniku - Šedivcová, Lucie (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu ziskovosti výkonů na příkladu podniku, jehož činností je prodej a servis vozů. Práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti ziskovosti výkonů, členění nákladů a sestavování kalkulací. Praktická část nejprve představí zvolený podnik a strukturu jeho nákladů. Následně jsou sestaveny kalkulace vybraných prodaných vozů, které mimo jiné vyčíslí marži výkonů. V závěru jsou uvedeny návrhy na zlepšení stávajícího systému.