Analýza ziskovosti výkonů na příkladu konkrétního podniku - Šedivcová, Lucie; Knorová, Kateřina; Boučková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu ziskovosti výkonů na příkladu podniku, jehož činností je prodej a servis vozů. Práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti ziskovosti výkonů, členění nákladů a sestavování kalkulací. Praktická část nejprve představí zvolený podnik a strukturu jeho nákladů. Následně jsou sestaveny kalkulace vybraných prodaných vozů, které mimo jiné vyčíslí marži výkonů. V závěru jsou uvedeny návrhy na zlepšení stávajícího systému.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses