Financování sportu z veřejných rozpočtů - případová studie - Halas, Marek (2016)
Tato bakalářská práce se zaobírá financováním sportovní sféry z veřejných rozpočtů. Hlavním cílem této práce je zmapovat a zhodnotit současný stav financování sportu z veřejných rozpočtů v České republice s detailnějším zaměřením na financování sportu v městě Sušice a navrhnout opatření na zlepšení stávající situace. V první části je vysvětlen význam sportu a jsou vymezeny důvody financování sportu z veřejných rozpočtů. V druhé kapitole jsou popsány současné mechanismy financování sportu v České republice se závěrem nedostatečné podpory ze státního rozpočtu. V třetí části je provedena analýza grantového programu města Sušice a příspěvkové organizace Sportoviště města Sušice s dokázáním, že splňují své stanovené cíle. K dosažení těchto závěrů byla použita metoda základní statistické analýzy sekundárních dat. Na závěr jsou navrženy možnosti na zlepšení nynější situace financování sportu ve městě Sušice, která by mohla napomoci dobře fungující systém ještě zlepšit.