Financování sportu z veřejných rozpočtů - případová studie - Halas, Marek; Urbánek, Václav; Kramata, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zaobírá financováním sportovní sféry z veřejných rozpočtů. Hlavním cílem této práce je zmapovat a zhodnotit současný stav financování sportu z veřejných rozpočtů v České republice s detailnějším zaměřením na financování sportu v městě Sušice a navrhnout opatření na zlepšení stávající situace. V první části je vysvětlen význam sportu a jsou vymezeny důvody financování sportu z veřejných rozpočtů. V druhé kapitole jsou popsány současné mechanismy financování sportu v České republice se závěrem nedostatečné podpory ze státního rozpočtu. V třetí části je provedena analýza grantového programu města Sušice a příspěvkové organizace Sportoviště města Sušice s dokázáním, že splňují své stanovené cíle. K dosažení těchto závěrů byla použita metoda základní statistické analýzy sekundárních dat. Na závěr jsou navrženy možnosti na zlepšení nynější situace financování sportu ve městě Sušice, která by mohla napomoci dobře fungující systém ještě zlepšit.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses