Finanční analýza společnosti Zentiva, k. s. - Dinh, Ha Trang (2016)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak hospodaří firma farmaceutického průmyslu a posoudit její finanční zdraví. Informace jsou čerpány z výročních zpráv firem, z dat Ministerstva průmyslu a obchodu, z českých i mezinárodních webových stránek věnujících se analýze farmaceutického odvětví a neposledně i z knížek s tématikou financí podniku a finanční analýzy. Protože dosažené výsledky byly jiné než podle očekávání(očekávaly se vyšší hodnoty rentabilit), byl použit ke srovnání konkurent a částečně i průměr odvětví. Společnost celkově finančně zdravá je, nemá problém se solventností, není zadlužená, očekávaly se od ní ale vyšší rentability, což se nepotvrdilo. Problém však netkví v tom, že by společnost nebyla zisková, ale spíš v jiné politice firmy a odlišných pravidlech hospodaření s prostředky, které má k dispozici.