Finančná analýza firmy Monsanto Slovakia, s. r. o. - Uhelák, Filip (2016)
Abstrakt Predložená práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti Monsanto Slovakia s. r. o. Analýza bola vyhotovená z účtovníckych výkazov z hospodárskych rokov 2012-2013, 2013-2014 a 2014-2015. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvú časť tvorí metodika finančnej analýzy, v ktorej je opísaný predmet finančnej analýzy, jej používatelia a nakoniec zdroje a metódy, ktoré sú používané k vyhotoveniu finančnej analýzy. Opísané metódy tvoria horizontálna a vertikálna analýza, pomerové ukazovatele a výber použitých bankrotových modelov. Druhú časť tvorí finančná analýza spoločnosti Monsanto Slovakia s.r.o. V úvode druhej časti sa nachádza krátke predstavenie spoločnosti, po ktorom nasleduje horizontálna a vertikálna analýza súvahy a výkazu zisku a strát. Následne sú analyzované pomerové ukazovatele. Na záver sú vyhodnotené výsledky bankrotových modelov, ktoré boli aplikované na sledovanú spoločnosť.