Finančná analýza firmy Monsanto Slovakia, s. r. o. - Uhelák, Filip; Holečková, Jaroslava; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Abstrakt Predložená práca sa zaoberá finančnou analýzou spoločnosti Monsanto Slovakia s. r. o. Analýza bola vyhotovená z účtovníckych výkazov z hospodárskych rokov 2012-2013, 2013-2014 a 2014-2015. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvú časť tvorí metodika finančnej analýzy, v ktorej je opísaný predmet finančnej analýzy, jej používatelia a nakoniec zdroje a metódy, ktoré sú používané k vyhotoveniu finančnej analýzy. Opísané metódy tvoria horizontálna a vertikálna analýza, pomerové ukazovatele a výber použitých bankrotových modelov. Druhú časť tvorí finančná analýza spoločnosti Monsanto Slovakia s.r.o. V úvode druhej časti sa nachádza krátke predstavenie spoločnosti, po ktorom nasleduje horizontálna a vertikálna analýza súvahy a výkazu zisku a strát. Následne sú analyzované pomerové ukazovatele. Na záver sú vyhodnotené výsledky bankrotových modelov, ktoré boli aplikované na sledovanú spoločnosť.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses