Využití fundamentální a technické analýzy v intradenním obchodování na devizovém trhu - Hrbek, Jan; Pour, Jiří; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je rozbor prvků fundamentální a technické analýzy, jejich aplikace na devizovém trhu se zaměřením na krátké období a ukázka skutečného obchodování, které při dodržování pravidel rozhodně není negativním hazardem. Na začátku práce je krátce popsána historie devizového trhu, jeho charakteristika a je zde vysvětlena problematika měnového kurzu. Následně jsou vysvětleny jednotlivé faktory fundamentální analýzy, které jsou důležité pro predikci kurzu v krátkém období. Technická analýza je probrána se zaměřením na indikátory, které jsou následně použity v praktické části. Poslední část je věnována sestavení obchodního systému, ukázce obchodů a vysvětlení základů money managementu.
Vedoucí práce: Jiří Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses