Analýza využití vybraného nástroje manažerského účetnictví v konkrétním podniku - Šántová, Adriána (2016)
Cílem této bakalářské práce je rozebrat aplikaci vybraného nástroje manažerského účetnictví, konkrétně kalkulací v podniku Attila Szakál - KultCase. Bakalářská práce je rozdělená na dvě části: teoretická a praktická část. Teoretická část objasňuje terminologii nákladů, alokace nákladů, kalkulací, jejich členění, vlastnosti a využití. Praktická část se soustředí na stručné představení podniku a charakteristiku procesu výroby. Následuje rozpoznání, členění a alokace nákladů a zavedení kalkulací v podniku. V závěru jsou výsledky mé práce.