Analýza ekonomické krize v Bělorusku - Yakhnavets, Yana (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem celosvětové hospodářské krize roku 2008 na ekonomiku Běloruska. Cílem této práce je popis a analýza příčin a důsledků krize v ekonomice Běloruska, které se zformovaly v průběhu světové finanční krize. Současně je předložena hypotéza, že vlastní překonání krize není možné bez podstatných strukturálních změn v běloruské ekonomice. Práce se skládá ze třech kapitol. První kapitola je zaměřena na historické aspekty a osobností vývoje Běloruské republiky počínající od poválečného období a až do roku 2008, ve kterém vypukla krize. Druhá kapitola je zaměřená na samotnou analýzu probíhající v Bělorusku krize let 2008-2011, která byla rozdělená na tři nejvýznamnější kanály vývoje a prohlubování krize v běloruské ekonomice. V poslední kapitole jsou popsané důsledky krize a současné problémy ekonomiky z ní vyplývající.