Analýza ekonomické krize v Bělorusku - Yakhnavets, Yana; Brada, Jaroslav, 1964-; Kubát, Max; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem celosvětové hospodářské krize roku 2008 na ekonomiku Běloruska. Cílem této práce je popis a analýza příčin a důsledků krize v ekonomice Běloruska, které se zformovaly v průběhu světové finanční krize. Současně je předložena hypotéza, že vlastní překonání krize není možné bez podstatných strukturálních změn v běloruské ekonomice. Práce se skládá ze třech kapitol. První kapitola je zaměřena na historické aspekty a osobností vývoje Běloruské republiky počínající od poválečného období a až do roku 2008, ve kterém vypukla krize. Druhá kapitola je zaměřená na samotnou analýzu probíhající v Bělorusku krize let 2008-2011, která byla rozdělená na tři nejvýznamnější kanály vývoje a prohlubování krize v běloruské ekonomice. V poslední kapitole jsou popsané důsledky krize a současné problémy ekonomiky z ní vyplývající.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses