Finančná analýza a finančný plán spoločnosti STOW ČR s.r.o. - Petrušková, Monika (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je finančná analýza spoločnosti STOW ČR, s. r. o. na základe údajov z rokov 2010 - 2014 a zostavenie krátkodobého finančného plánu na rok 2015. Práca je rozdelená na metodickú a praktickú časť. V metodickej časti sú popísané teoretické východiská potrebné pre spracovanie finančnej analýzy. V praktickej časti je spracovaná horizontálna a vertikálna analýza a výpočet pomerových ukazovateľov. Spoločnosť je porovnaná s dvoma vybranými konkurenčnými spoločnosťami a odvetvím. V závere časti je zhodnotené finančné zdravie pomocou bankrotných a bonitných modelov a zostavený krátkodobý finančný plán.