Analýza korelačných koeficientov rôznych typov aktív - Urbanová, Sabína; Brůna, Karel, 1973-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou korelačných koeficientov vybraných typov aktív a aplikáciou týchto poznatkov pri konštrukcii efektívnej hranice a optimálneho portfólia. Práca je rozdelená do štyroch kapitol, prvá z nich je venovaná teoretickým východiskám problematiky tvorby portfólia a medzinárodného investovania. Druhá kapitola sa zaoberá charakteristikou typov aktív vybraných do korelačnej analýzy, teda akcií, dlhopisov, zlata, striebra, ropy, zemného plynu a nehnuteľností. V tretej kapitole uvádzam spočítané korelačné koeficienty medzi jednotlivými aktívami navzájom, i v rámci danej skupiny aktív. Posledná štvrtá kapitola je praktickou aplikáciou poznatkov z korelačnej analýzy pri tvorbe optimálneho portfólia.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses